Pravila in pogoji promoviranja znamke Balix

Pravila in pogoji

 1. Kreacija uporabniškega računa na Balix.si za sodelovanje v Balix partnerskem programu
  1. En uporabniški račun na partnerja, ki ima uradni email od organizacije in vse potrebne podatke za izvedbo izplačila
  1. Uporabniški račun ima na začetku standardno partnersko stopnjo
 2. Vse povezave do Balix.si spletne strani naj uporabljajo partnersko povezavo tudi znano, kot “affilate link”
  1. Objave na socialnih omrežjih, discordu, spletni strani in preko ostalih promocijskih kanalov na spletu naj vsebujejo partnersko
  1. Povezave na tiskanih medijih in slikah naj vsebujejo normalno povezavo
 3. Deljene promocije in akcije naj vsebujejo resnične podatke o izdelkih, cenah in popustih
 4. Logotip in podane promocijske grafike naj se uporablja znotraj podanih pravil in navodil
 5. Balix vijolična barva naj je natanko: #4919c2 ostale barve so lahko izbrane poljubno, balix vijolično naj se vedno uporablja v kombinaciji z belim ozadjem ali obrobjem
 6. Promocija naj je pravilno oznanjena, da je sledilcem in gledalcem jasno in razvidno kakšen tip objave je to.
  1. Sponzorska promocija:
   1. V videoposnetkih, ki so specifično izdelani za promocijo znamke Balix naj je jasno razvidno, da je video posnetek vsebuje promocijo (Ta video (sponzorira, omogoča… ) Balix spletna trgovina… >Dogovorjen promocijski govor<…)
   1. Objave na socialnih omrežjih in drugih primerljivih komunikacijskih kanalih npr. Discord naj so označeni kot promocijska objava. Zadošča oznaka #ad ali pa #oglas
   1. V primeru, da je sponzorstvo dolgoročno ne potrebujete označiti objav s temi sporočili morate pa vsaj enkrat letno omeniti na socialnih omrežjih, da ste sponzorirani s strani Balix in imeti navedena pojasnila o sponzorstvu na spletni strani ali pa opisih socialnih omrežji.
  1. Partnerska promocija (sodelovanje samo preko partnerskega programa).
  1. Na svoji spletni strani ali na katerem koli drugem mestu, kjer Balix dovoli promocijo v sklopu Partnerskega programa, morate jasno navesti nasledje ali vsebinsko podobne izjave, ki so bile prej dovoljenje s to pogodbo: “Kot partner zaslužim z opravljenimi nakupi na Balix.si.” Razen tega razkritja ne boste dali nobenega javnega sporočila v zvezi s to pogodbo ali vašim sodelovanjem v Partnerskem programu brez našega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja.
  1. Ne boste napačno zastopali ali olepšali naših odnosov z nami (vključno z izražanjem ali namigovanjem, da vas podpiramo, sponzoriramo ali potrjujemo) ali izrazili ali nakazovali kakršnokoli povezanost med nami in vami ali katero koli drugo osebo ali subjektom, razen kot izrecno dovoljuje ta sporazum.
 7. Uporaba vijolčnega logotipa je dovoljena samo na belem ozadju
 8. Naj se primarno uporablja vijolčen logotip na belem oz. delno belem ozadju
 9. Naj se izogiba uporaba belega logotipa, samo v izrecnih primerih, kjer umestitev belega ozadja ni možna naj se beli logotip uporablja
 10. Naj se uporablja razmak med vsebino in logotipom
 11. Logotip mora biti jasno razviden na slikah in posnetkih                                                    

Pogoji za sodelovanje v partnerskem programom

Za sodelovanje v Partnerskem programu in za prejemanje provizij morate izpolnjevati vse pogoje sodelovanja v partnerskem programu. V roku 2 dni od zahteve za posredovanje podatkov za preverjanje skladnosti za sodelovanje v partnerskem programu. Če kršite to pogodbo ali kršite določene dele pogodbe ali pogoje katerega koli veljavnega sporazuma o trženju Balix.si, potem si poleg vseh drugih pravic ali pravnih sredstev, ki so nam na voljo, pridržujemo trajno pravico (v obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja) zadržite (in se strinjate, da ne boste upravičeni do prejemanja) kakršnih koli provizij, ki vam jih drugače plačuje Balix po tej pogodbi, ne glede na to, ali so neposredno povezane s takšno kršitvijo ali ne, brez predhodnega obvestila ali brez poseganja v nobeno pravico Balixa do povrnitve škode, ki presega ta znesek.

Stranke Balixa

Naše stranke zaradi sodelovanja v Partnerskem programu niso vaše stranke. Med vami in nami bodo vse cene, prodajni pogoji, pravila, pravilniki in operativni postopki v zvezi z naročili strank, storitvijo strank in prodajo izdelkov, ki so navedeni na spletni strani Balix.si, veljali za te stranke in se lahko kadarkoli spremenijo. Nobenih stikov ne boste urejali ali naslavljali v nobeno od naših strank, in če jih bo kdo od naših kupcev poklical ali kontaktiral zaradi zadeve v zvezi z interakcijo s spletno trgovino Balix, boste navedli, da morajo slediti navodilom za podporo Balixa in stopiti v stik z nami.

Garancija

Izjavljate, jamčite in se zavezujete (a), da boste sodelovali v Partnerskem programu in ustvarjali in upravljali svojo spletno stran v skladu s to pogodbo, (b) ne boste sodelovali v Partnerskem programu, če boste pri vašem ustvarjanju, vzdrževanju ali delovanju spletne strani kršili kakršne koli veljavne zakone, odloke, pravila, predpise, ukaze, licence, dovoljenja, smernice, kodekse ravnanja, industrijske standarde, samoregulativne predpise, sodbe, odločbe in druge zahteve državnega organa, ki je prisoten nad vami (vključno z vsemi takimi pravili, ki urejajo komunikacijo, varstvo podatkov, oglaševanje in trženje), (c) lahko zakonito sklenete pogodbe (npr. niste mladoletnik ali drugače imate zakonsko prepoved sklepanje pogodb), (d) informacije, ki jo zagotavljate v povezavi z Partnerskim programom, je ves čas natančen in popoln. Podatke lahko posodobite tako, da se prijavite v svoj Partnerski račun na spletni strani Balix.si in izberete “nastavitve računa”. Ne dajemo nobenega zastopanja, garancije ali zaveze glede obsega prometa ali provizij, ki jih lahko kadar koli pričakujete v povezavi s Partnerskim programom, in ne bomo odgovorni nobenega dejanja, ki jih izvedete na podlagi vaših pričakovanj.

Izrazi in prenehanje

Veljavnost te pogodbe začne teči po vaši registraciji ali uporabi Nadzorne plošče Partnerskega programa. Lahko vi ali mi odpovemo ta sporazum kadarkoli, z razlogom ali brez njega (samodejno ali brez uporabe sodišče, če to dovoljuje veljavna zakonodaja), tako da o tem odpovemo drugi stranki pisno obvestilo o odpovedi pod pogojem, da začne veljati datum take odpovedi najkasneje 7 koledarskih dni od datuma predložitve obvestila. Obvestilo o odpovedi lahko pošljete tako, da se vpišete v svoj račun na spletno Nadzorno ploščo partnerjev in izberete možnost zapiranja računa ali preko elektronskega sporočila na info@balix.si. Poleg tega lahko odpovemo to pogodbo ali takoj obvestimo vaš račun po pisnem obvestilu za kaj od naslednjega: (a) ste v kršitvi te pogodbe, (b) ne odpravite v 7 dneh od našega obvestila v zvezi z drugimi kršitvami tega sporazuma (vključno s katero koli zakonodajo); (c) verjamemo, da se lahko srečamo z morebitnimi zahtevki ali odgovornostjo v zvezi z vašim sodelovanjem v Partnerskem programu; (d) verjamemo, da lahko našo blagovno znamko ali ugled omadežujete vi ali v povezavi z vašim sodelovanjem v partnerskem programu; (e) je bilo vaše sodelovanje v Partnerskem programu uporabljeno za lažne, goljufive ali nezakonite dejavnosti; (f) smo pred tem odpovedali to pogodbo (ali začasno ukinili vaš račun) v zvezi z vami ali drugimi osebami, za katere ugotovimo, da so povezane z vami.

Davki

Vsi davki in z njimi povezane obveznosti, ki se kakorkoli nanašajo na Partnerski program ali tega sporazuma (vključno z dejansko ali domnevno kršitvijo tega sporazuma), kakršne koli transakcije ali dejavnosti v skladu s to pogodbo ali vaš odnos z nami. Bo odgovornost prenešena za poravnavanje in pravilno urejanje na Partnerja.

Dodatne določbe

Občasno Vam lahko pošiljamo e-poštna sporočila v zvezi s partnerskim programom. Poleg tega lahko (a) spremljamo, beležimo, uporabljamo in razkrivamo informacije o vaši spletni strani (na primer, da je določena stranka Balixa kliknila na povezavo do spletne strani Balix.si preko posebne povezave na vaši spletni strani), (b) pregledate, spremljate, pregledujete in drugače preiskujete spletno stran, da preverite skladnost s to pogodbo.

Kadarkoli se v tem sporazumu uporabljajo izrazi “vključujejo (-jo)”, “vključno” in “na primer” se uporabljajo in so namenjeni brez omejitev.

Dodatne določbe

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in po lastni presoji spremenimo katero koli od pogojev, ki jih vsebuje ta sporazum, tako da na spletnin strani Balix objjavimo obvestilo o spremembi, spremenjeni pogodbi ali pa vam pošljemo obvestilo o takšnih spremembah po e-pošti na glavni e-poštni naslov, ki je trenutno povezan z vašim računom. Po objavi spremembe bodo pričele veljati v roku 24ur.

Definicija partnerskega programa

Partnerski program Vam omogoča, da svojo spletno stran, vsebino, ki jo ustvarjate za uporabnike družbenih medijev ali druge internetne aplikacije (v nadaljevanju “spletna stran”) monetizirati tako, da na svojo spletno stran postavite povezave do spletne trgovine Balix Gorazd Trbovšek s.p. (v nadaljevanje Balix ali Balix.si). Povezave morajo uporabljati posebno “označene” oblike povezav, ki jih zagotovimo, in skladno z našim pravilnikom.

Ko naše stranke kliknejo na posebne povezave za nakup izdelka ali storitve, ki so na voljo v spletni trgovini Balix.si lahko prejemete provizije za kvalificirane nakupe. Kvalificiran nakup je izvedeno naročilo izdelka ali storitve za katero smo prejeli plačilo, je starejše od 14 dni in se plačilo ni povrnilo. Provizijo je glede na vašo partnersko stopnjo delež zneska celotnega nakupa brez davka in poštnine. Standardna začetna partnerska stopnja je 2% provizija na nakup. Za lažje oglaševanje izdelkov, storitev ali spletne trgovine Balix Vam lahko omogočimo dostop do podatkov, slik, besedil, oblik povezav, pripomočkov, povezav, tržne vsebine in drugih povezovalnih orodij, vmesnikov aplikacijskih programov in drugih informacij v povezavi s Partnerskim programom.