fbpx

Zasebnost in piškotki

Splošni Pogoji poslovanja spletne trgovine BALIX.SI

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika.

Spletna stran www.balix.si je registrirana blagovna znamka, ki je v lasti BALIX SPLETNA TRGOVINA GORAZD TRBOVŠEK S.P. id številka za ddv: 29730724,

 transakcijski račun(IBAN):SI56 6100 0002 3126 311 (v nadaljevanju omenjen kot balix.si) in je zaščitena kot industrijska lastnina.

Spletna stran www.balix.si se lahko uporablja le s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji), pri čemer si balix.si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja. Že s samo uporabo spletne strani www.balix.si se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju uporabnik) s navedenimi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Tako se za vsakega uporabnika predpostavlja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja www.balix.si. Zato uporabnikom svetujemo, da splošne pogoje poslovanja preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno stran www.balix.si, saj jih skladno s 120 členom veljavnega obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezni, da jih spoštujejo.

Spletno stran www.balix.si uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. balix.si ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe računalniške opreme in druge lastnine uporabnikov spletne strani www.balix.si niti za morebitne viruse, ki bi lahko prizadeli računalniško opremo zaradi obiska, uporabe, brskanja po tej spletni strani ali prenosa kakršnihkoli podatkov in informacij z nje. Prav tako balix.si ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo www.balix.si.

Vsebina te spletne strani je zaščitena z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.balix.si se lahko naložijo na mrežo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne strani www.balix.si ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, nalagati na mrežo, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja balix.si.

Opredelitev pojmov:

 • ponudnik je BALIX.SI SPLETNA TRGOVINA GORAZD TRBOVŠEK S.P. Visoko 104, 1292 IG
 • uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran www.balix.si
 • kupec je oseba, ki je opravila nakup v spletni prodajalni www.balix.si
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

Naročila in dobavni roki

Spletna prodajalna www.balix.si obratuje neprekinjeno razen v primeru tehničnih motenj in nujnih vzdrževalnih del. Vsa oddana naročila bodo v primeru, da so izdelki na zalogi odpremljena v roku 7-10 delovnih dni. O predvidenem roku dostave so kupci obveščeni ob potrditvi naročila. Če izdelka ni na zalogi se rok dobave lahko podaljša in se določi sporazumno med strankama na enega izmed naštetih načinov komuniciranja (elektronska pošta, telefon).

Cene in način plačila

Vse cene v spletni prodajalni www.balix.si so v evrih in vsebujejo DDV.
 
Ponudba velja v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, t.j. ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu (Naročilo potrjeno). V času naročanja veljajo podatki, ki so objavljeni. Če plačila ne prejmemo v štirih delovnih dneh od prejema naročila, se smatra, da odstopate od pogodbe in se vaše naročilo prekliče.

V spletni prodajalni www.balix.si je mogoče opraviti plačilo izbranega blaga na več načinov:

 • nakazilo na naš transakcijski račun,
 • PayPal

GARANCIJA IN POOBLAŠČENI SERVISI

Vsi izdelki v prodaji v www.balix.si garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. V www.balix.si se bomo potrudili, da bo uveljavljanje garancije možno ob izpolnitvi naslednjih minimalnih kriterijev: garancija za vse izdelke je 1 leto, razen za izdelke, kjer ni to drugače definirano. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd, NiMH akumulatorje, žarnice, programsko opremo, diskete, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, itd. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo na servisu odpravili brezplačno. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno. Garancija preneha veljati pri:

 • okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela….)
 • če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja.
 • pri spremembah na aparatu
 • pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov, samovoljnem ožičenju elementov kot so stikala, potenciometri, vtiči itd.
 • pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu
 • pri poškodbah zaradi poseganja tujih oseb
 • pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
 • pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja

Vkolikor želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na info@balix.si

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik lahko v 14 dneh od prejema blaga, podjetnika pisno obvesti na elektronski naslov info@balix.si ali naslov BALIX SPLETNA TRGOVINA GORAZD TRBOVŠEK S.P, VISOKO 104, 1292 IGda odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Prejeto blago pa mora potrošnik vrniti podjetniku v nadaljnjih 30 dneh po opravljeni obvestitvi iz prejšnjega stavka. Potrošnik blago na tak način vrne brez kakršnekoli odškodnine, vendar pa je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

 • če je že odprl varnostni pečat ali odprl originalno embalažo, pri avdio in video posnetkih, knjigah ter računalniških programih;

 • če gre za dobavo časopisov, revij in podobnih periodičnih publikacij;

 • če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe (na primer: iz posebej naročenih komponent sestavljen računalnik, uporabljen CD medij, kartuše, tonerji in drugi potrošni material, pijača, hrana…)

Vračilo plačil bomo opravili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe po poštni nakaznici ali na Vaš račun (le-tega morate v obvestilu o odstopu od pogodbe ustrezno navesti).

POSTOPEK NAROČILA

Pod izbranim artiklom je gumbek »Dodaj v košarico«.  S klikom na gumb »Dodaj v košarico« se prikaže celoten prikaz izbranih artiklov z navedbami cen, popustov in količin.

V prikazu še vedno obstaja opcija, da se izbrani izdelek s klikom na rdeči križec odstrani iz košarice. Prav tako je možnost vrnitve na osnovno stran spletne trgovine balix.si s klikom na naš logotip. Na levi strani pod artiklom je tudi prostor za unovčitev kupona.

Nato kliknite gumb »Nadaljuj na blagajno«. Potem ko klikneta na ta gumb, boste morali vnesti svoje podatke in izbrati način plačila. Če boste izbrali Neposredno bančno transakcijo, se vam bodo, po kliku na gumb »Kupite sedaj«, izpisala navodila za nakazitev denarja.

Ko prejmemo naročilo, vam bomo poslali elektronsko sporočilo s potrditvijo. Vaše naročilo imamo pravico preklicati, če nakazila oz. plačila ne prejmemo v 4 (štirih) delovnih dneh od prejetja naročila.

NAPAKE NA SPLETNI STRANI

Slike so simbolične.

OBVEZNI PODATKI PRI NAROČILU

Poleg podatkov, ki so nujni za dostavo (ime, priimek, točen naslov) je obvezno vpisati tudi pravilno telefonsko številko, s katero preverimo resničnost naročila. Če te številke ni ali je nepravilna smatramo naročilo za neveljavno.

OSEBNI PODATKI, VARSTVO PODATKOV IN HRANJENJE POGODB IN RAČUNOV, JEZIK SKLENITVE POGODBE

Osebne podatke , ki nam jih posredujete na spletnem mestu sestavi.si, bomo uporabljali izključno za komunikacijo z osebami, ki nam podatke posredujejo. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Vse pogodbe in računi bodo v hrambi pri ponudniku največ 5 let od sklenitve pogodbe.

Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo www.balix.si pričakujemo vaše sporočilo na naslov info@balix.si ali na telefon 031 420 028.

Naslov: BALIX SPLETNA TRGOVINA GORAZD TRBOVŠEK S.P, Visoko 104, 1292 Ig
Telefon: 031 420 028

E-mail: info@balix.si

BALIX.SI VAM ŽELI PRIJETNO UPORABO RAČUNALNIKOV

Ig, 30.8.2019